Koti saaristosta

Maalaiselämää Pellingissä


Haaveiletko maalaiselämästä saaristossa, lähellä luontoa ja rauhaa? Haluaisitko asua talossa, jossa on oma vehreä puutarha ja kuulet lintujen laulun herätessäsi? Jos haaveissasi on yhteisöllinen maalaiselämä hyvillä yhteyksillä mantereelle, tule asumaan Pellinkiin.

Pellingin saaristo tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia asukkailleen. Yhteisöllisessä kylässä on elämää, palveluita ja monenlaista tekemistä ja silti ihanaa maaseudun rauhaa. Saariston nykyisten palveluiden lisäksi Pellingissä on hyvät mahdollisuudet kehittää uutta yritystoimintaa ja kylää entistäkin elinvoimaisemmaksi.

 

 

Saariston asukkaaksi

Pellingissä asuu tällä hetkellä ympärivuotisesti 250 asukasta ja kesäasukkaiden myötä määrä moninkertaistuu, lisäksi saaristossa käy paljon matkailijoita. Pysyviä asukkaita saaristoon mahtuisi enemmänkin – ja uudet asukkaat toivotetaankin lämpimästi tervetulleiksi.

Vuonna 2016 hyväksytyn Pellingin saariston osayleiskaavan myötä rakennuslupien hakeminen Pellinkiin on tehty vaivattomammaksi, mikä helpottaa saaristoon muuttamista.

Pellingissä myynnissä ja vapailla markkinoilla olevat kiinteistöt sekä tontit ovat kuitenkin melko vaikeasti saatavilla. Ne myydään hetkessä ja usein yli pyyntihinnan loma-asunnoiksi. Kyläyhdistyksen tiedossa on muutama omakotitalotontti ja vuokrakiinteistö, jotka eivät tule vapaille markkinoille, sillä nykyiset omistajat toivovat, että ne tulisivat ympärivuotiseen käyttöön, lapsiperheille. Kaupungin läheinen maaseutu Porvoon eteläpuolella on ainutlaatuinen paikka asua ja loistava ympäristö myös lapsille kasvaa ja kehittyä.

Haluatko kuulla lisää Pellingissä asumisesta?
Tule tutustumaan Pellinkiin ja varaa saareen oma vierailukierros, niin jutellaan samalla asumistoiveistasi. Ota yhteyttä visitpellinge@gmail.com tai Erika Englund, 0407402053.

Myynnissä

 

Myytävät asunnot Oikotiellä

Myytävät tontit Oikotiellä

 

Kyläyhteisön palvelut

Pellinki on saaristo- ja kyläyhteisö, jossa toimii useita aktiivisia yhdistyksiä. Lisäksi Pellingissä on paljon eri alojen yrityksiä ja palveluita ympäri vuotisesti. Lapsiperheille saaristossa on tarjolla yksityinen iltapäiväkerho. Ala-aste on vähän matkan päässä lossilta, yläaste ja lukio Porvoossa.

Aikuisille saaristossa on muun muassa jumppaa, Folkhälsanin kävelyryhmä, kansalaisopiston kudontakurssit ja kangaspuut, metsästysseurat sekä Martat.

Monien peruspalveluiden lisäksi Pellingissä on paljon vuosittaisia tapahtumia:
Pellinginpäivät
Klovharun vierailuviikko
Lantloppis – kirppispäivä
Kyläpäivä – Söderbyn kylän avoimet ovet ja tapahtumia
Pellingin musiikkipäivät
Ruokajuhlia
Pääsiäis- ja joulumarkkinat
Kesätori ja takakonttikirpparit

Lue lisää palveluista: visitpellinge.fi