Varför just Pellinge

Om jag får frågan vad det är som gör Pellinge så speciellt finns det inte bara ett svar utan många. Det är helt enkelt bara lätt att bli förtjust i denna ö.

Inte många ställen kan slå den vackra naturen, nära till hav och nära till skog. Stillheten, lugnet och tystnaden ger en ro.

Pellinge ligger på lämpligt avstånd till stan, tillräckligt nära för att åka till stan och sköta ärenden utan att bli borta hela dagen, men ändå så pass långt ifrån att man lämnar stadens buller bakom sig. Med färjan som kör dygnet runt över sundet mellan Pellinge och fastlandet med bara femton minuters intervall tar man sig smidigt till och från ön.

Här ute hittar man allting man behöver. Från butiken kan du köpa allt du behöver och mycketmer. Bensinstation finns också med automat som är i bruk året om. Färsk fisk och annat får man köpa direkt från lokala företagare, här finns många företagare som förenklar vardagen och bidrar till en god gemenskap.

Evenemang ordnas för alla åldersgrupper, t.ex. kurser, danser och loppis m.m. För barnfamiljer är Pellinge en möjligheternas ö. Här har barn en trygg uppväxt där de lär sej av naturen och andas ren luft. På vintrarna finns det möjlighet att bland annat åka skidor och skridskor, och somrarna är härliga att spendera vid vattnet. Här ordnas också sommarklubb för barn tre dagar i veckan under hela sommaren med varierande program så barnen kan delta i just de aktiviteterna som passar bäst.

Samarbetet här är viktigt och väl fungerande mellan såväl privatpersoner, företagare ochföreningar.