Mitt Pellinge

Jag lever och bor som femte generation på min hemgård i Pellinge. Skärgården med sitt hav, närheten till naturen och att leva i samverkan med samt av det naturen ger är vad som tilltalar mig. Den gamla skärgårdskulturen med jordbruket, skogen och viltet och allt detta i en liten skala är vad jag kallar en hållbar livsstil. Att flera av råvarorna i min matkedja kommer från den egna gården eller från närliggande mindre gårdar, en del av köttet från frilevande vilt, fisken från det hav jag känner till och att jag också via företagsverksamheten kan dela med mig till andra av det goda och det värdefulla jag har omkring mig, det gör mitt liv värdefullt.

Pellinge har trots förändringar ännu kvar en del av den samhörighet, talkoanda och vilja att lyfta fram styrkorna i området samt utveckla sådan verksamhet vi har möjlighet att genomföra här. Endast fantasin sätter gränser för vad som kan förverkligas. Som företagare är sommaren spännande, hektisk, inspirerande, bjuder på många människomöten samt också utmaningar. Vintern är som en vagga då kropp och själ vilar för att igen bjuda på ett fyrverkeri då aprilsolen värmer åkerjorden och allt vaknar till liv. 

Mitt Pellinge bygger på att kunna vara för mig själv men ändå en del av helheten samt med vetskapen om att det finns någon som ser och hör ifall jag behöver en hjälpande hand.